Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa. Tällä kertaa ennakkoäänestys onkin poikkeuksellisen pitkä, alkaa ke 26.5. ja päättyy 8.6. Varsinainen vaalipäivä on su 13.6.2021.

Kuntavaalit ovat monella tavalla kansalaista läheisimmät vaalit. Päätettävät asiat ovat paikallisia ja arkeen vaikuttavia. Myös niin että mahdollisesti henkilökohtaisesti tuttuja ihmisiä on ehdokkaana enemmän kuin muissa vaaleissa.
Äänestäminen on helpoin tapa olla vaikuttamassa kunnan asioihin ja antaa luottamus haluamalleen taholle. Joku ne päätökset tekee joka tapauksessa, se on joko sinun tai naapurin tai naapurin kumminkaiman valitsema valtuutettu. Joten jokaisella äänellä on merkitystä! Äänestämättä jättämällä jätät muiden päätettäväksi, kuka olisi hyvä päättäjä kuntaan.

Kuntavaalikaan ei ole varsinaisesti henkilövaali, vaan ääni menee ensisijassa puolueen valitsijalistalle, ei yksittäiselle henkilölle. Listan eniten ääniä saanut ehdokas saa vertailuluvukseen koko äänimäärän, seuraava puolet jne. Valtuustoon mennään tarkkaan ottaen vertailuluvulla, ei henkilökohtaisella äänimäärällä. Siksi on mielestäni tärkeää kaikissa vaaleissa valita ensisijaisesti puolue, jota äänestää ja vasta sen jälkeen sen sisältä sopivin ehdokas. Ääni ehdokkaalle on ääni puolueelle!
Suhteellisesta vaalitavasta lisää esimerkiksi tältä nettisivulta.
Yksityiskohtaista tietoa vaaleista esim. aikatauluista, äänestysohjeista, koronaturvallisuudesta yms.

Muista äänestää!

Minua voi äänestää Pirkkalassa numerolla 30, Pirkkalan Vihreiden ehdokkaita numeroilla 17-37. Itse aion käyttää äänioikeuttani jo ennakkoäänestyksessä. En ota riskiä, että olisin vaalipäivänä karanteenissa tai muutoin estynyt.
Muualta maasta vihreitä ehdokkaita löytyy täältä.