Kiitos äänestäjät! Sain kuntavaaleissa 296 ääntä (yksi ääni lisää löytyi tarkastuslaskennassa), mikä on Pirkkalassa huikea äänisaalis, kiitos jokaiselle minuun luottaneelle.

Äänestäjien lisäksi on syytä kiittää myös heitä, joiden kanssa vaalitulosta on tehty. Vaalit on ennenkaikkea yhteistyötä, jossa kokonaistulokseen vaikuttaa koko listan ehdokkaiden äänimäärä ja kampanjointia tehdään paljon yhdessä. Kiitos kanssaehdokkaat, yhdistyksen toimijat, ystävät ja tuttavat jotka konkreettisesti tai henkisesti on auttaneet ja tsempanneet, kiitos kotiväki.

Vaikka olen henkilökohtaiseen äänimäärääni erittäin tyytyväinen, muutoin vaalitulos oli pettymys. Vihreiden valtakunnallinen tulos heijastelee myös paikallisesti ja menetimme kaksi valtuustopaikkaa ja vihreillä on Pirkkalassa jatkossa viisi valtuustopaikkaa. Vaalituloksessa voi näkyä myös palaute myönteiseen ratikkakantaan (kun sitä vastustaneet tuntuivat taas menestyvän) tai maapoliittisiin linjauksiin (esim Niemenmaan lunastusasia). Emme ehkä ole osanneet viestiä linjaamme riittävästi ulospäin ja se on jäänyt äänestäjille hämäräksi. Syitä laskeneseen kannatukseen voi olla monia. Ajattelin, että luontoasiat olisivat olleet pirkkalalaisille tärkeitä, mutta ei nyt tällä kertaa riittävän tärkeitä. Nähtäväksi jää, millaiseksi muodostuu tiukan talouskurin kannattajien linja valtuustossa ja millaisina päätöksinä se näkyy.

Valitettavasti monikaan valtuutetun ja luottamushenkilön tekemä työ ei näy kunnolla kuntalaisille ja siksi harmittaa joidenkin omien ja muidenkin puolueen valtuutettujen putoaminen valtuustosta. Ahkeraa, fiksua, asioihin perehtyvä työmyyrää, joka ei halua tai osaa viestiä tekemistään ulospäin, ei välttämättä palkita vaaleissa äänivyöryllä. Kun on toista (tai useampaa) kertaa ehdolla, tietää ettei päätökset ole useinkaan yksinkertaisia ja mustavalkoisia. Helppoja ratkaisuja ei ole olemassa eikä niitä ole halunnut luvata äänestäjällekään. Vastuullinen päättäjä ei mielestäni saa katsoa vain yhtä näkökulmaa.

kiitos

Olen onnellinen, että vaalit on nyt ohi. Kevät on ollut stressaavaa aikaa osin vaalien, osin töiden vuoksi. Olen yrittänyt pitää kiinni ajasta perheelle ja omalle hyvinvoinnille, että jotenkin pakka on pysynyt kasassa. Ennen poliitikon kesälomalle jäämistä parhaillaan neuvotellaan pormestarista ja luottamuspaikoista, toivottavasti nämäkin saadaan nopeasti hoidettua.

Kiitos kaikille kaikesta, kuulumisiin elokuussa uuden valtuustokauden alkaessa!

Olkaa yhteyksissä!